Welke Online Verdienmodellen Zijn Er?

Online zijn er ontelbare manieren om een business mee te starten en een goed inkomen mee te verdienen. In deze blog wil ik er een aantal bespreken welke het meest gebruikt worden.

1. Affiliate Marketing

affiliate marketingVraag aan 10 mensen wat affiliate marketing is en 9 weten niet wat het is….waarschijnlijk zelfs 10! Voor het grote publiek is deze term nog steeds onbekend terwijl ze er dagelijks mee te maken hebben. Denk aan bedrijven als Bol.com, Kieskeurig.nl, Amazon.com, Zalando.nl etc. Dit zijn allemaal bedrijven die gebruik maken van dit verdienmodel.

Affiliate Marketing is het online promoten van producten die niet van jou zijn, maar waar je een commissie over ontvangt wanneer er een verkoop via jou heeft plaatsgevonden.

Bijvoorbeeld: Bol.com heeft heel veel producten in hun assortiment staan, waarvan het grootste gedeelte (misschien wel alles) niet hun eigen producten zijn. Zij hebben een afspraak gemaakt met de leverancier van zo’n product, Bol.com doet de marketing voor hun producten en ontvangt een commissie voor elk product wat via hun webshop verkocht wordt.

Iedereen kan tegenwoordig met affiliate marketing starten aangezien meerdere bedrijven nu ook partnerprogramma’s hebben waar jij je voor aan kunt melden om hun producten en diensten te promoten. Ook zijn er vele affiliate netwerken die vol staan met producten welke jij mag promoten. Hier kun jij je gratis bij aanmelden.

Een aantal affiliate netwerken zijn: Paypro, Daisycon, Zanox, Bol.com (ja, je kunt ook alle producten van Bol.com promoten als affiliate) en TradeTracker.

Affiliate Marketing is heel interessant om een online business mee te bouwen omdat het heel erg laagdrempelig is en je eigenlijk kunt starten met een kleine investering in een domeinnaam en een hosting.

Afhankelijk van wat voor soort producten je promoot, kunnen er commissies worden gegeven van 2% – 10% op fysieke producten en 40% tot 75% op digitale producten.

2. Je eigen digitale product(en)

Wat moet jij je voorstellen bij een digitaal product?

Denk hierbij aan een e-book, online training of workshop, online coaching, abonnementen website, email abonnementen en nog veel meer.

Zoals je misschien al opgevallen was, gaat het hier allemaal om informatieproducten. Mensen zijn  allemaal op zoek naar informatie om een probleem op te lossen (afvallen, stress, fysieke klachten,etc) of een behoefte in te vullen (iets willen leren zoals een hobby, nieuwe taal, hond trainen, kennis verbreden, etc).

Als jij de kennis hebt om voor mensen een probleem op te lossen of een behoefte in te vullen, dan kun jij dit verpakken in een digitaal product en dit online vermarkten aan jouw doelgroep.

Ik doe dit nu al zo’n 8 jaar (vanaf 2010 ongeveer) en naast dat dit super leuk is om te doen, kun je hier ook een hele mooie business mee bouwen.

Een heel groot voordeel is dat je veel meer mensen tegelijk kunt bedienen dan wanneer je dit fysiek moest doen, alles is namelijk online verkrijgbaar en in een digitaal jasje gestoken. Je ruilt dus geen tijd voor geld meer.

Dit businessmodel is heel interessant voor coaches, specialisten zoals therapeuten en mensen met specifieke kwaliteiten en kennis van bijvoorbeeld een hobby.

Omdat je dit product maar eenmalig hoeft te maken en aan onbeperkt aantal mensen kunt verkopen, is je tijdsinvestering minimaal en heb je alleen eenmalige kosten om het product te maken. Daarna heb je geen inkoopkosten meer, geen verzendkosten en geen productiekosten. Elk product wat je verkoopt levert je 100% winst op!

3. Dropshipping Webshops

Je kunt tegenwoordig een hele webshop opzetten zonder dat je ook maar 1 enkel product hebt ingekocht of op voorraad hebt staan in een veel te dure opslagplaats of in die ene extra kamer die je volgestouwd hebt.

Dropshipping noemen ze dat!

Het principe is eigenlijk hetzelfde als affiliate marketing, alleen het technische gedeelte is wat anders. Het komt erop neer dat je bij verschillende partijen (bijvoorbeeld AliExpress) of groothandels een samenwerking kunt aangaan om hun producten te gaan verkopen in jouw webshop….en per verkoop daar weer een commissie over te ontvangen.

Het mooie hiervan is dat je niet zelf hoeft in te kopen, niet hoeft in te pakken en te verzenden en niet voor een klantenservice hoeft te zorgen….dat doet de groothandel allemaal. Maar jij kan wel een hele webshop vullen met een mooi assortiment aan producten waar jij alleen maar de marketing voor hoeft te doen.

Een mooie manier om snel en goedkoop een dropshipping webshop op te zetten is via bijvoorbeeld Shopify. Je kunt hiermee binnen een uur je webshop online hebben met een groot assortiment aan producten.

Jouw investering bij dit verdienmodel is de maandelijkse kosten voor bijvoorbeeld Shopify (ongeveer €30) en je marketingkosten natuurlijk. Want zonder bezoekers zal je ook geen verkopen realiseren.

Dit zijn allemaal verdienmodellen welke je heel snel kunt opstarten en waar je een complete online business mee kunt bouwen. Natuurlijk is er een leercurve om dit helemaal onder de knie te krijgen maar als je dit goed doet dan zal je er heel veel voor terug krijgen (meer vrije tijd omdat je business voor een groot deel geautomatiseerd kan draaien, een goed inkomen omdat je niet beperkt bent om alleen klanten lokaal te vinden en dat je lage investeringskosten hebt).

Dit is mijn top 3 als je mij zou vragen welke verdienmodellen er zijn om het snelste een online business op te bouwen.

Mocht je willen starten met een van deze modellen en meer willen weten over hoe je dit kunt doen en vermarkten, dan kan ik je zeker aanraden om eens naar mijnplatform Master Marketeer te gaan kijken via https://mastermarketeer.nl/.

Als je een reactie of vraag wilt plaatsen dan kan dat natuurlijk onder deze blog.

Ik hoop dat je dit interessante informatie vond en er iets mee kunt.

Op jouw succes!

Dennis

Reacties

reacties